Glennis Grace

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op 19 juni 1978 werd in Amsterdam Glenda Batta geboren. Op 11-jarige leeftijd deed Glennis mee aan het “Unicef Gala for Kids”, gepresenteerd door Audrey Hepburn. Ook Julio Iglesias was hierbij te gast. Hij was zo onder de indruk van de zangkwaliteiten van Glennis, dat hij haar uitnodigde om een duet met hem te zingen, tijdens zijn concertenreeks in Ahoy! Op 16-jarige leeftijd (1994) deed Glennis mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Met het nummer van haar idool Whitney Houston “One moment in time” pakte ze heel Nederland in en won ze zeer overtuigend.

Songfestival

In 2005 deed Glennis mee aan het Nationaal Songfestival. Met de prachtige ballad “My impossible dream” won ze het Nationaal Songfestival en mocht ze ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland. Aansluitend is ze samen met Evert Abbing (songwriter, producer, mixer) de studio ingedoken om aan een Nederlandstalige album te gaan werken. Dit was voor Glennis een grote uitdaging, daar zij altijd in het Engels heeft gezongen.

Na de single “Hoe” heeft Glennis “Dansen met het leven” uitgebracht, die ook hoog in de Top 50 terecht is gekomen, maar het echte succes kwam in november 2008 bij het uitbrengen van de single “Als Je Slaapt”. Bij de uitzending van „Life & Cooking‟ zat Wendy van Dijk (en de rest van Nederland) huilend te luisteren naar Glennis. Twee jaar na haar laatste single “Als je slaapt” (Nr. 9 in de Single Top 100), verrast Glennis Grace vriend en vijand met een dijk van een plaat. En dat niet alleen, maar ook een nieuwe sound, nieuwe producers en een nieuwe look.

Fluitsma & van Tijn werken aan het nieuwe album van Glennis en hebben de eerste single: “Als je mij weer aankijkt” geproduceerd. Glennis heeft samen met Fluitsma & van Tijn en haar platenmaatschappij een nieuwe muziekstijl ontwikkeld wat niet vertolkt wordt door wie dan ook in Nederland. Inmiddels heeft deze nieuwe weg zijn vruchten afgeworpen. Eind 2010 is Glennis Grace door o.a. Buma Stemra uitgeroepen tot de Beste Zangeres van Nederland. Ook heeft de zangeres het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” gewonnen met het stuk “Habanera” en is ze door het conservatorium na een studie van 5 jaar, uitgeroepen tot de zangeres met de beste zangstem en zangtechniek van Nederland. Op 20 mei 2011 brengt Glennis Grace het met Platina bekroonde album “One Night Only” uit die opgenomen is tijdens haar eerste soloconcert. Daarnaast was de zangeres te zien in een nieuwe reeks van het TROS-programma “De Beste Zangers van Nederland” en scoorde ze in april haar eerste nummer-1 hit met “Afscheid” en ontving hiermee direct haar eerste Gouden Plaat. Ook heeft zij als gastartiest optreden tijdens “Toppers in Concert” op 27, 28 en 29 mei in de Amsterdam ArenA.

Afscheid

Met het nummer Afscheid staat Glennis Grace begin april op nummer 1 in de itunes download top 100. Het nummer is geschreven door Xander de Buisonjé van Volumia. Volumia scoorde zelf een hit met Afscheid in het jaar 1998.

Edwin Evers

In september 2011 brengt Glennis de single “Always” uit. Ze krijgt de eer dit te doen met het prestigieuze Metropole orkest. Eind december 2011 is Glennis door niemand minder dan Edwin Evers gevraagd met haar een duet op te nemen. Deze Nederlandstalige hitsingle “Wil Je Niet Nog 1 Nacht” is door Edwin Evers geproduceerd die ook de tekst heeft geschreven. Edwin vroeg Glennis in de zomer van 2011 om een demo in te zingen van een liedje dat hij geschreven had. Toen het klaar was waren ze beide zo enthousiast dat ze met elkaar besloten hier een duet van te maken en als single uit te brengen. Inmiddels is deze single bekroond met een gouden status. In mei van dit jaar brengt Glennis haar album “This Is My Voice” uit. Volgens de zangeres haar meest persoonlijke album ooit. Op dit album staat o.a. haar duet met Edwin Evers “Wil Je Niet Nog 1 Nacht” en de door hem geschreven en geproduceerde single “Ik Ben Niet Van Jou”. Naast Evers werkt Glennis voor dit album ook samen met Han Kooreneef (Marco Borsato, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis) en Bart van der Weide & Dennis Huige (Racoon) die speciaal voor haar het nummer “Saddest Goodbye” hebben geschreven.

Op zaterdag 15 september 2011 zal Glennis voor het eerst in haar carrière te bewonderen zijn met een avondvullende show in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

This Is My Voice

Begin mei 2012 verscheen haar langverwachte nieuwe studioalbum This Is My Voice, dat een selectie van Engelse en Nederlandstalige liedjes bevat, geschreven door o.a. Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon), Edwin Evers en Han Kooreneef. Half mei trad de zangeres voor de tweede maal op tijdens de Toppers in Concert-reeks in de Amsterdam ArenA, ditmaal als guest star. In de zomer was ze te zien in het tv-programma Ranking the Stars en op 15 september gaf Grace haar allereerste ‘grote’ liveconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.