De kraaien

Delen:

Rap met een twist, dat is wat het Haagse collectief De Kraaien maakt. De groep timmert al even aan de weg met energieke liveshows waarbij ze schuilgaan achter kraaienmaskers, voordat ze het in 2012 doorbreken met de single ‘Ik Vind je Lekker’.

Bernd Ganzebev (Seb van den Berg) en Prins Clit in Paanham (Christiaan Lippmann) vormen het duo achter De Kraaien. Tot oktober 2014 maakte ook Neurbert el Halt deel uit van De Kraaien, maar hij besloot de groep te verlaten in het najaar van 2014.

‘Ik Vind Je Lekker’

De Kraaien breken eind 2012 door met de single ‘Ik Vind Je Lekker’. Maandenlang heeft niemand door wie De Kraaien nu eigenlijk zijn, want door hun kraaienmasker die ze standaard bij elk optreden dragen, zijn de bandleden vrij onherkenbaar. In juni 2013 ontvangen De Kraaien een Gouden Plaat voor de track ‘Ik Vind Je Lekker’, omdat het nummer meer dan 10.000 keer is verkocht.

‘Pechvogel’

De opvolger van ‘Ik Vind Je Lekker’ volgt in mei 2013 met de single ‘Pechvogel’. Een maand later volgt de track ‘Dat Gepijpzeik’. De meest recente single van De Kraaien komt in maart 2015 uit: ‘Ik Wil Met Je Sexen’.