Jeroen van der Boom

Delen:

Niemand kon de afgelopen vijf jaar om Jeroen van der Boom heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor een New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer, vielen met het verschijnen van zijn hit “Jij Bent Zo” in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De megahit verbleef wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en stond nog in de hoogste regionen toen de volgende single “Één Wereld” de top bereikte. Hits als “Betekenis” en “Het is Over” volgden hun voorgangers naar de bovenste regionen van de hitlijsten en met het met een platina status bekroonde album Jij Bent Zo, zette Jeroen zichzelf definitief op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelde binnen een jaar twee maal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat, mocht viermaal openen voor Lionel Richie in het Gelredome en juist op het moment dat hij begon te denken aan nieuw materiaal, klopten eind 2008 de Toppers bij hem aan. Of hij Gerard Joling wilde vervangen.

In het najaar van 2010 richtte Jeroen zich volledig op side-projects als kijkercijfer-hit The Voice Of Holland. “Het is geen groot geheim dat ik er van hou om, naast mijn solo carrière, af en toe een uitstapje te maken naar een project zoals Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA. Dit jaar bleef het daar niet bij en waren er ook avonturen naar tv. Zo heb ik enorm genoten van het The Voice Of Holland avontuur.”

In april 2012 kwam de nieuwe, energieke single “Kom Maar Op” uit, in mei staat Jeroen weer drie keer met de Toppers in een uitverkochte Amsterdam ArenA en er stond ook nog een spectaculair, groot solo-concert op de planning. Het blijft dat jaar niet alleen bij optredens, als presentator is hij dat jaar ook even terug. Zo presenteerde hij onder andere, Lotte Weekend Miljonairs. De combinatie tussen presenteren en optredens bevalt hem heel goed. Hij presenteerde na zijn huwlijk show als; Wedden dat ik het kan, The Winner en Wat schat je? bij. Niet veel later presenteerde hij ook Bloed, Zweet & Tranen, De Beste Liedjes van en Beter Dan Het Origineel. In 2015 speelde jeroen de rol van Petrus in het grootste Paasevenement van het land; The Passion, en deed dat met veel overtuiging. Hij was daarna nog te zien in het programma Beste Zanger Van Nederland en deed mee met zijn vrouw Dany aan het tweede seizoen van Dance, Dance, Dance.