Julia van Bergen

Delen:

Na het winnen van het Junior Songfestival in 2014 en haar succesvolle deelname aan The Voice Kids ging de carrière van Julia van Bergen (1999) in één klap flink van start. Met ruim 43K abonnees op YouTube en met ruim 132 duizend volgers op Instagram groeit Julia uit tot een belangrijke influencer op social media. Ook op zang gebied scoort Julia van Bergen hit na hit, met nummers als ‘Around’, ‘Selfish’ en haar versie van Snelle’s single ‘Plankgas’.

Doordat Julia regelmatig filmpjes op YouTube zette, viel ze op bij scouts van The Voice Kids en het Junior Songfestival. Dit leidde ertoe dat ze met het zelfgeschreven nummer ‘Around’ meedeed aan de audities van het Junior Songfestival in het voorjaar van 2014. Ook nu weer begeleidde Julia zichzelf op de piano. Dit bleef niet onopgemerkt bij de jury die haar roemde om haar muzikaliteit.

Haar producers, Joost Griffioen en Stas Swaczyna van The Rocketeers, gingen met ‘Around’ aan de slag en maakte er een actueel en finale-waardig nummer van. Julia won daarmee glansrijk zowel de halve finale als de finale van het Junior Songfestival met het maximum aantal punten en mocht Nederland vertegenwoordigen in Malta!

Daar eindigde Julia op een knappe 8e plaats.Ook na het Eurovisie Junior Songfestival hield het niet op voor Julia. Zo was ze bijvoorbeeld 2018 terug bij de volwassen versie van The Voice of Holland. In team Waylon gooide ze wekelijks hoge ogen met vertolkingen van o.a. Dua Lipa’s ‘Be The One’. Verder kwam haar single ‘Selfish’ uit, waarmee ze vrijwel wekelijks te zien en horen was op TV en radio.Met deze media aandacht groeide ook haar populariteit in een razend tempo.In de zomer van 2019 verraste Julia de hitlijsten met haar versie van Snelle’s ‘Plankgas’, compleet in een eigen jasje gestoken.