Alides Hidding & Time Bandits

Delen:

Met zijn groep “TIME BANDITS” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen.

In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder RomeoRuth JacottDana WinnerHelmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.

Op 6 oktober 2012 werd de nieuwe CD “Out of the blue” gepresenteerd met een concert in poptempel Paradiso, Amsterdam.

Sinds zijn deelname aan “De beste zangers” is Alides met zijn Time Bandits weer volop on tour met een fantastische formatie!

2022 Line-up:
Alides Hidding –  Vocals/Guitar
Olaf Noordanus – Drums
Marco van der Velde – Bass
U-GENE – Keys & vocals
Pascal Harting – Guitars

Alides nieuwste song dateert uit 2022 “Diamonds in the sand”