Ancora

Delen:

Het is begin 2013, wanneer Ancora aanklopt bij Jan Smit. Ze leggen uit dat ze van plan zijn een album op te nemen en vragen hem of hij bereid is mee te denken en het album op zijn eigen label uit te brengen.

Jan heeft aanvankelijk zijn twijfels, maar na overleg met zijn trouwe, onafscheidelijke raadgever Jaap Buijs, besluit hij zijn fiat te geven. De unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop, waar Ancora mee op de proppen maakt ook enthousiasme los bij de media en bij een grote hoeveelheid muziekliefhebbers.
Niet voor niets debuteert Ancora najaar 2013 op de nummer één positie van de GFK Album Top 100. In 2015 verschijnt de opvolger Voorbij De Horizon, dat eveneens gelijk op nummer één belandt. Ook in 2016 slaagt Ancora erin om die begerenswaardige nummer één positie in de wacht te slepen. Dan met hun derde album: Door Weer En Wind.

Shanty, pop en Irish folk

Het is Ancora gelukt een lang vergeten muziek traditie opnieuw leven in te blazen, met een 2016 sound, een mix van shanty, pop en Irish folk. Ancora heeft daarmee de liedjes van de zee een nieuwe impuls gegeven.

Het “gevoel” van varen over de grote zeeën maakt de muziek breed en zeer toegankelijk.
Laat je meeslepen door Ancora en de magie van de zee. Stap aan boord en………zing mee!!

Welkom aan boord en vaar gerust mee!

Ancora is: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.