Killer and the Coolcats

Delen:

Killer and the Cool Cats maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis.

Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Festivals, feesttenten, cafés en kroegen: Killer and the Cool Cats spelen overal het dak eraf. Met zowel covers als eigen werk worden de Rock and Roll goden geëerd. Ook spelen ze tributes: niet alleen Jerry Lee Lewis, maar ook Chuck Berry, Little Richard en Elvis Presley. Ze speelden samen met Linda Gail Lewis; de zus van Jerry Lee Lewis. Ze stonden in België en Duitsland, in Metropool Hengelo, op Festyland, Rock around Giethoorn, de Jerry Lee Lewis Fanclubmeeting en de Worldcup Boogie Woogie.

Nederland, een authentieke Gretch-gitarist en een rock-a-billy drummer is het plaatje compleet voor een avond onvervalste Rock and Roll!

De band bestaat uit Hugo Smuling (zang en toetsen), Martin van Noort (gitaar en zang), Sander Kaal (drum en zang) en Freddy Vaanholt (contrabas en zang). Hugo Smuling zag in 1978 het levenslicht, waarna hij Rock and Roll met de paplepel kreeg ingegoten. Al vanaf zijn 6e waren toetsen niet veilig voor zijn boogie woogie- pianospel. Zijn liefde voor Jerry Lee Lewis groeide uit tot een rock and roll obsessie. Met vetkuif en leren jas doorliep hij de middelbare school als een ‘Real Wild Child’. Vanaf dit moment beukte hij op de toetsen en schreeuwde hij in de microfoon waardoor hij de bijnaam Killer kreeg. Hij speelde in de rock and roll bands The Nightrollers, The Jaguars en Paul Chevrolet & the rockin’ Cadillacs. In 2005 richtte Hugo de band Killer and the Cool Cats op. Martin van Noort speelt al zoveel jaren in zoveel bands dat hij de tel is kwijtgeraakt. Hij speelt zijn Gretsch zo authentiek mogelijk. Hij is prettig gestoord, en als hij echt blij is gaat zijn been gek doen. Sander is de drummer van de band. Hij speelt zijn leven lang al in rock and roll en rockabilly bands, waaronder op dit moment de Nitro Maniacs. Freddy speelt zijn contrabas alsof het zijn vriendin is. Hij streelt niet alleen liefdevol de snaren en laat haar rondjes dansen, maar pakt haar ook stevig aan. En als het meezit gaat hij voor het podium voor haar op zijn knieën of klimt hij bovenop haar.