The Unoriginals

Delen:

De bekende rock chick Dilana Smith heeft intussen haar band the Unoriginals. Je kent Dilana wellicht nog van haar hit ‘Do You Now’ uit 2000. Later trad ze op als support act voor Aerosmith en Beth Hart en werd ze tweede in de Amerikaanse show ‘Rock Star Supernova’. Dilana staat bekend om haar krachtige stemgeluid en heeft een indrukwekkende podiumuitstraling.

Met een niet zo originele naam, maar met een fantastisch originele en ‘MTV unplugged’ stijl brengt de band The Unoriginals de mooiste en krachtigste pop/rock covers. De samenzang van de vier muzikanten is een genot voor het oor, ieder optreden is magisch. Het repertoire bestaat uit covers van o.a. Fleetwood Mac, Skunk Anansie, Bryan Adams en songs uit het grunge tijdperk en enkele prachtige country ballads. 

Bezetting
Dilana Smith (zang, gitaar, mondharp), de enige echte rockdiva van Nederland. De in Zuid-Afrika geboren zangeres beschikt over een betoverende rauw-zoete stem. Dilana is o.a. bekend van de Amerikaanse tv-hitserie ‘Rockstar Supernova’ en ‘The Voice of Holland’ 2017. “Dilana zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste zangeressen ooit.”

Dirk Vermeij ‘Mr. Rock & Roll himself’ (gitaar en zang). Zijn stem is oprecht en bijzonder. Als hij zijn songs vertolkt wordt het stil. Dirk is onder meer bekend van de bands The Wild Romance en Raw Medicine. Dirk was tevens componist van de Nederlandse inzending naar het songfestival van Michelle – Out On My Own.

Bassist Franklin Heilijgers (backing vocals) is een gedreven en doorgewinterde muzikant met killer skills op de bas. Met zijn flamenco- en rockachtergrond brengt hij een unieke sound op het podium. Voor zijn bas-werk op het album La Penultima ontving hij vijf sterren in ‘Bassptayers Magazine’.

Drummer/slagwerker Arthur Bont (backing vocals) bespeelt in The Unoriginals de cajon en meerdere percussie-instrumenten. Arthur begeleidde vele grote blues artiesten op meerdere tournees, onder andere Mick Taylor van de Rolling Stones.