Box of Kings

Delen:

Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium. Ze halen je dichtbij en blazen je omver.

De band grijpt je bij de strot, laat je alle hoeken van de zaal zien en vergeet ondertussen niet je af en toe zachtjes toe te fluisteren tijdens de reis door het ijzersterke repertoire. Keer op keer weten ze het publiek voor zich te winnen door hun aaneengesloten set. Geen optreden is hetzelfde want muzikaliteit staat hoog in het vaandel. Dus is er veel ruimte voor improvisatie, waardoor het verhaal van Box of Kings iedere keer anders en beter wordt verteld. Maar altijd is het rauw, dynamisch, krachtig, gedreven en bovenal authentiek.

De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan rauwe 70’s rock met energieke bluesrock-invloeden en hier en daar psychedelische elementen. Geen samples, midi of sequencers. Alles is echt: drums, gitaar, bas en de vocalen. Echte muziek door echte muzikanten, puur en echt, zoals je dat te weinig hoort. Daarmee wisten ze zich in korte tijd in de kijker te spelen.

De debuut EP “Symphony of Superficiality” met eigenheid en authenticiteit als belangrijke thema’s, kwam uit in het najaar van 2019. Het kon op lovende reacties rekenen. Zo leidde het tot maar liefst drie nominaties in 3voor12 Gelderland  Awards in de categorieën Beste nieuwkomer, Beste live-act en Beste Album. Het trok eveneens de aandacht van Kees Baars, die Box of Kings uitnodigde om te komen spelen in zijn radioshow Countdown Café. Ook daar wisten de Kings te overtuigen.

In oktober 2020 werd de EP “Live” uitgebracht die flink wat airplay genereerde. Nationaal én internationaal. Zo waren tracks van deze EP te horen op Arrow Classic Rock en 40UP Radio (NL), op Rock Radio UK, op KCOR en Mark Skin Radio (USA) en op Banks Radio Australia.

Eind 2022 kwam hun album “Fake with Grace” uit welke uit heel Europa lovende kritieken kreeg en meer dan 100.000 keer binnen het jaar gestreamd werd.

Box of Kings trekt de aandacht en houdt hem vast.

Enjoy, Box of Kings.